Byte av taket på stallet

Taket på stallet har gått och blivit alldeles rostigt och förstört nu igen så kommer att behöva ringa efter Ri Bleck & Plåts plåtslagare… igen. De har redan varit här och reparerat det några gånger, vilket såhär i efterhand känns ganska onödigt. Borde kanske ha bytt ut det helt och hållet första gången det gick sönder eller i alla fall andra. Men jaja, det är alltid lätt att vara eftersmart.

Känner i alla fall på mig det att jag kommer att kunna få hjälp av Ri Bleck & Plåts plåtslagare ganska snabbt och smidigt. Problemet är bara det att jag behöver ta ledigt från jobbet så att plåtslagarna kan komma på dagen eftersom hästarna är inne i stallet på kvällarna, vilket inte går samtidigt som de jobbar med taket. Då kommer de bara få panik, försöka slita sig och komma undan vilket gör att risken för att de skadar sig ökar. Så mycket bättre då att de gör det på dagen när hästarna ändå är ute i hagen så behöver de inte märka av det alls och så behöver jag inte hålla på och leda dem in och ut från stallet heller.

Även om jag tycker att de på Ri Bleck & Plåt gör ett bra jobb så hoppas jag verkligen att det här blir sista gången jag ser deras plåtslagare på väldigt länge. För det här med att ha över dem för takarbeten en gång i halvåret känns väldigt onödigt, det funkar inte ekonomisk. Därför tänkte jag den här gången att nu ska jag banne mig se till att byta ut hela taket så att det blir nytt och hållbart och bra istället för att det ska fortsätta vara det vanliga gamla slitna kvar år ut och år in.